Välkomna till min blogg!

ylva

Foto: Ulf Palm

Under mitt första år som Landshövding har jag haft förmånen att få vara med om många möten. Jag har lärt känna Dalarna och inspirerats av den kraft och energi som finns runt om i vårt län. Behovet av att få dela med mig av allt jag upplever har växt sig allt starkare. Det händer mycket runt om i vårt län. Länets invånare, företagare, föreningsmänniskor och politiker engagerar sig, driver och utvecklar. Jag vill dela med mig av det jag upplever och ser – och reflekterar över. Den här nystartade bloggen är ett resultat av det.

Länsstyrelsen har nyligen lämnat vårt remissvar på förslaget om en ny regionindelning. Det kom att handla mycket om att beskriva Dalarnas län, hur staten med alla dess myndigheter bäst kan möjliggöra en positiv utveckling i länet, vad som kännetecknar oss, vår framtidstro och, inte minst, vad vi är extra bra på. Vi är bra på väldigt mycket. Ska jag sammanfatta vad jag ser som den största styrkan i Dalarna blir det direkt vår förmåga att samverka. Vart jag än har åkt under det här året, vem jag än har besökt och vilka jag än har träffat är det just det som gått som en röd tråd genom allt. Vi är fenomenala på att samverka – i stort och i smått och det är en enorm styrka. När det gäller går människor i Dalarna ihop och hittar lösningar.

Vi har många utmaningar i världen idag. Många även här i Sverige och därmed också i Dalarna. Det gäller att se möjligheterna i utmaningarna och det är det jag ser när jag reser runt. Hur man, till exempel, på så många orter kraftsamlat för att ta emot alla människor på flykt som kommit hit. Hur man gått samman för att välkomna, stötta och aktivera de nyanlända. Hur man försöker få alla att känna sig som en del av det nya samhälle som de kommit till. Jag skulle önska att alla goda exempel lyftes mycket mer än vad de gör. Att vi försöker bli bättre på att prata om och sprida alla initiativ som vi lyckas med. För det är de exemplen som visar på kraften och framtidstron i så många delar av länet.

Jag går nu in i mitt andra år som Landshövding i Dalarna. Ni är välkomna att följa med mig i mitt arbete där min ambition är att fortsätta göra Dalarnas län till en plats med framtidstro och möjligheter. Självklart kommer jag även ha kvar min Facebooksida, men det är här jag har tänkt mig att försöka ge en djupare bild av allt som händer runt om i länet.

Välkomna till min blogg!
Landhövding Ylva Thörn

En tanke på “Välkomna till min blogg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s